Pietre naturale japoneze de apă pentru ascuțirea cuțitelor

Chiar și un cuțit profesional foarte bun, în timp se uzează și devine mai puțin tăios, deoarece în restaurante cuțitele de bucătărie sunt folosite neglijent și sunt utilizate în mod constant pentru a tăia o mare varietate de produse care nu se potrivesc întotdeauna cu un tip de cuțit sau altul.

Principala calitate a cuțitului, cea mai apreciată, este cât timp poate rămâne ascuțit fără ascuțire suplimentară. Astăzi pe piață există o mare varietate de ascuțiri pentru cuțite. Materialele, forma și alți parametri facilitează alegerea unui dispozitiv pentru ascuțirea corectă. Cu toate acestea, acest proces are propriile nuanțe care necesită o analiză detaliată.

Există multe instrumente de ascuțit cuțite, Evotek.md vă propune pietre de apă abrazive care vor avea grijă de claritatea și perfecțiunea cuțitelor. Pietrele Naniwa sunt pietre sintetice, realizate folosind cele mai moderne tehnologii cu diferite compoziții de lianți. Datorită tehnologiei unice de fabricație, aceste pietre se disting prin productivitate ridicată și, datorită structurii lor, pot fi utilizate pentru orice oțel cu o duritate de până la 68 de unități pe scara Rockwell. Comparativ cu pietrele naturale de ascuțit, acestea au o compoziție mai uniformă și produc mult mai mult lichid. În același timp, în procesul de ascuțire, bobul este reînnoit constant, dând o creștere ridicată a productivității.

Pietrele de apă abrazive pentru ascuțirea cuțitelor au o uzură minimă și nu încălzește materialul la fel de mult ca roata de șlefuit. Pietrele de ascuțit pe care le oferim sunt fabricate din material abraziv de înaltă calitate. Au două laturi de lucru: una cu abraziv fin, cealaltă cu abraziv mai aspru.

Propietățile pietrelor de apă.

Aceste pietre sunt realizate pe o legătură magneziană. Liantul de magnezie este un ciment de magnezie format în aer prin amestecarea soluției de magnezită caustică și clorură de magneziu. Uneltele lipite de magnezie au rezistență mecanică redusă. Liantul pentru magnezie este higroscopic; prin urmare, instrumentele abrazive bazate pe acesta trebuie depozitate într-o cameră uscată. Una dintre caracteristicile principale ale acestei legături este densitatea ridicată și consistența particulelor abrazive fine. Acest lucru conferă pietrei cea mai mare eficiență de ascuțire dintre pietrele de apă. Cele mai solicitate pietre din această serie sunt:

  1. Naniwa Professional Stone # 600 este destinat aspririi și ascuțirii.
  2. Seria Naniwa Professional Stone # 1000 este destinat ascuțirii de bază.
  3. Naniwa Professional Stone # 3000 este destinat ascuțirii de bază.
  4. Seria Naniwa Professional Stone # 5000 este destinată ascuțirii pre-finisaj.

În plus, există alte pietre din seria Naniwa Professional de la 400 la 10000. Dimensiunea granulelor tuturor acestor pietre este dată în sistemul japonez JIS.

Cum se păstrează și se îngrijește piatra japoneză de apă?

Pietrele Naniwa, indiferent de serie, nu necesită scufundare în apă; pentru a lucra cu ele, trebuie să utilizați un pistol de pulverizare. Aceste pietre sunt sensibile la expunerea prelungită la apă. Trebuie să fie bine uscate și depozitate într-un loc uscat. Dacă regulile de depozitare sunt încălcate, pietrele se pot sparge și își pot pierde proprietățile abrazive. Nu lăsați astfel de pietre umede în frig, apa înghețată poate distruge piatra. Pietrele pot avea dungi albe de sare (eflorescență), ceea ce este normal pentru aceste pietre. După terminarea lucrărilor, acestea trebuie lăsate să se usuce la aer. Nu puteți să accelerați procesul de uscare expunându-le la căldură, trebuie doar să le lăsați să se usuce la aer, astfel încât să se poată usca uniform. Puteți îndepărta pietrele pentru depozitare numai după ce sunt complet uscate.

Pentru aceste pietre, pot fi folosite suporturi speciale. Acestea ajută la prevenirea alunecării solzilor și ridică piatra de pe suprafața de lucru, lucru deosebit de util atunci când ascuțiți cuțitele.

În magazinul nostru puteți găsi pietre de calitate pentru ascuțit, dar și cuțite profesionale pentru diferite tăieri. Vizitați magazinul nostru de pe strada Academiei 11/2, Chișinău.

  • Telefoane de contact: 069099980 –  079613999
  • e-mail: [email protected]
  • Adresa: mun. Chișinău, str. Academiei 11/2