Jigger pentru restaurante și baruri. Alegem cel mai bun jigger

Un bar sau cafenea nu este doar un spațiu frumos decorat. Gustul și aroma băuturilor preparate depind în mare măsură de accesoriile speciale utilizate.

Un jigger pentru bar este o ceașcă mică de măsurare cu o formă asemănătoare clepsidrei. Acest instrument este indispensabil în activitatea unui barman, este conceput pentru a controla cantitatea unui anumit ingredient lichid dintr-un cocktail.

În mod tradițional, volumul componentelor măsurate ale băuturii este de obicei calculat în uncii. Dar astăzi, majoritatea barmanilor preferă să utilizeze jigger-uri măsurate, al căror volum este indicat în mililitri.

Un jigger pentru bar, de regulă, constă din două părți de dimensiuni diferite. Deci, de exemplu, o jumătate mare poate fi de 50 sau 40 ml, iar una mai mică – 20 sau 30. Există, de asemenea, modele unilaterale, care se numesc la fel jigger pentru bar.

În magazinul Evotek.md veți găsi jigger de diferite configurații și dimensiuni. Pe paginile catalogului nostru online sunt prezentate modele de la producători europeni de încredere. Materialul acestora este din oțel inoxidabil. Desigur, pentru o unitate în dezvoltare, ar trebui să achiziționați suficient echipament și inventar, iar un jigger nu este suficient pentru un bar. Pentru ca barmanul să se simtă confortabil la locul de muncă, el ar trebui să aibă la îndemână instrumente profesionale de rezervă, inclusiv jigger de orice dimensiune. Respectiiv, fiecare cocktail va fi făcut rapid, frumos cu măiestrie.

Jiggerul este un recipient special pentru măsurarea cantității de lichid pentru prepararea perfectă a cocktailurilor. Doar cu ajutorul unui astfel de accesoriu, este posibil să amestecați băuturile dorite exact la mililitru și să atingeți gustul așteptat. Prin urmare, necesitatea de a achiziționa un produs pentru un restaurant sau cafenea este fără îndoială.

Toate jiggerele arată ca o clepsidră. Designul este foarte simplu, două pahare de capacități diferite, lipite între ele. Jigger-ul se clasifică în funcție de doi parametri:

• După tipul de desemnare:
-cu unități englezești (uncii);
-cu unități metrice (mililitri sau centilitri, unde centilitrul este de 10 mililitri). În țara noastră, acesta este cel mai popular și mai convenabil format.

• După volum:
-15/30 ml;
-20/40 ml;
-25/50 ml;
-30/60 ml.

Principalul lucru care distinge un jigger de o ceașcă de măsurare obișnuită este materialul de fabricație. În loc de sticlă fragilă, jigger-ul este fabricat din oțel puternic și durabil. În condiții de ritm rapid de lucru și grabă constantă, este mult mai profitabil și practice. În plus, jiggerul din oțel este foarte compact și ușor.

Există două nuanțe importante la care recomandăm să acordați atenție:

• Margini rotunjite – barmanii cu experiență recomandă alegerea obiectelor cu margini rotunjite. Sunt mai convenabile și vă permit să turnați băuturi fără a le vărsa.

• Precizia măsurătorilor. Cel mai bine este să achiziționați modele care au două linii de măsurare – în interior și în exterior. Acest lucru va face întotdeauna convenabil citirea valorilor, eficacitatea tuturor eforturilor de a face un cocktail depinde de acest lucru. Cu un jigger de înaltă calitate, este imposibil să faci o greșeală în proporții.

Tot ce aveți nevoie pentru afacerea dumneavoastră, deschizătoare de sticle, pensete, dispensere pentru bar, lopățele din inox, organizatoare pentru bar, pâlnii, rimmer și multe alte accesorii pentru bar le puteți găsi în magazinul nostru Evotek.md!