Containere profesionale gastronormice pentru o întreprindere modernă

În procesul de lucru la bucătăriile profesionale și departamentele culinare ale supermarketurilor ;i spa’iilor de producere, se utilizează recipiente gastronormice și tave speciale pentru alimente. Acestea sunt indispensabile pentru gătit, transportare, depozitare, păstrarea la cald și afișarea bucatelor gata preparate.

Pentru ca recipientele gastronormice să fie cât mai convenabile într-o bucătărie de orice format, acestea au standarde generale. Dimensiunile date fac ca acest tip de echipament să fie practic și multifuncțional.

Recipientele Gastronormice din inox sunt concepute pentru depozitarea, transportarea și prepararea materiilor prime, a produselor semifabricate și a bucatelor în volumele necesare pentru catering și comerț.

Containerele Gastronormice pot fi utilizate cu toate tipurile de echipamente tehnologice și comerciale, sunt potrivite pentru:

  • cuptoare cu abur, unde produsele sunt prăjite, înăbușite, coapte;
  • cuptoare cu convecție, în care sunt coapte produse din făină și deserturi ușoare;
  • bain-marie- în scopul încălzirii bucatelor gata preparate;
  • pe liniile de distribuție– în acest caz, este posibilă implementarea mai multor sarcini utile simultan, și anume: demonstrarea bucatelor consumatorului, precum și păstrarea gustul și temperaturii necesare;
  • congelatoare cu șoc termic – utilizarea de containere gastronormice din inox în acest caz este relevantă pentru acele unități care se ocupă cu producția de semifabricate;
  • dospitoare, unde se reface forma și structura aluatului.

Detalii: https://evotek.md/ro/category/accesorii-si-inventar-bucatarie/containere-gn/

Caracteristici

Recipientele gastronormice realizate din inox asigură rezistență la temperaturi scăzute și ridicate. Rezistența ridicată la coroziune a oțelului inoxidabil asigură absența ruginii, rezistența mecanică a oțelului permite utilizarea containerelor gastronormice pentru o lungă perioadă de timp. Designul acestor containere permit stocarea unuia în celălalt, care minimizează volumul necesar de depozitare, și dimensiunea standardizată oferă o versatilitate ridicată și interschimbabilitate.

Recipientele gastronormice din inox au o serie de avantaje:

  • pentru fabricarea acestora se utilizează numai inox de calitate alimentară;
  • rezistență la coroziune și nu intră în reacții oxidative cu alimentele;
  • greutate redusă a containerului, indiferent de dimensiunea acestuia;
  • rezistență ridicată, deoarece grosimea metalului este de la 0,8 mm la 1 mm
  • rezistență la toate tipurile de daune mecanice;
  • rezistent la fluctuații mari de temperatură;
  • extrem de durabilitate.

Recipientele gastronormice din inox sunt atribute indispensabile oricărei bucătării profesionale. Acestea sunt utilizate pe scară largă în diverse fabrici, restaurante, cafenele, baruri, supermarketuri, puncte de vânzare stradale și alte unități de alimentație publică. Tavele din inox sunt folosite pentru carne, pește, legume, fructe, felul întâi și doi, deserturi etc.

Sunt potrivite pentru procese precum:

  • Prepararea. Recipientele gastronormice din inox sunt potrivite pentru toate tipurile de tratament termic, cu excepția fierberii. Cea mai bună opțiune este aburirea și coacerea.
  • Depozitare. În tăvile din inox, carnea și alte produse, sunt plasate în frigidere și congelatoare, de asemenea sunt răcite în vitrine speciale. Recipientele Gastronormice pot rezista la temperaturi de până la -40 °C.
  • Incălzire. Alimentele preparate într-un recipient din inox pot fi introduse într-un cuptor cu abur sau în alte echipamente pentru tratamentul termic înainte de a le servi sau transporta.
  • Prezentare. Recipientele Gastronormice din inox au un aspect atractiv, deci este avantajos ca bucatele preparate să fie demonstrate în acestea.
  • Servire. Unele containere gastronormice din inox au o margine ondulată sau alte decorațiuni, astfel încât să puteți servi în siguranță bucatele gata făcute în ele la evenimente în aer liber.
  • Transportarea. Recipientele pentru alimente din inox sunt indispensabile pentru catering. În astfel de tăvi, bucatele ajung în siguranță și întregi, mențin temperatura optimă și aspectul îngrijit.

Tavele GN trebuie să fie fiabile, sigure, durabile, practice și ușor de curățat. Toate aceste cerințe sunt îndeplinite de recipientelele gastronormice universale din inox. Recipientele GN pot fi completate cu accesorii precum capace, inserții perforate, adaptoare etc. Capacele GN sunt ușor de curățat și pot fi spălate în mașina de spălat vase. În magazinul nostru puteți de asemenea găsi și capace GN sigilate cu silicon pentru ca recipientul să rămână perfect etanș, impiedicand aerul să intre și să descompună alimentele, păstrând prospețimea acestora. Totodată veți preveni apariția mirosurilor neplăcute în frigider.

În magazinul nostru Evotek.md sunt expuse tave gastronormice profesionale de înaltă calitate și capace din inox pentru depozitarea alimentelor, la cele mai bune prețuri în Chișinău.

Vă așteptăm în magazinul nostru la adresa: st. Academiei 11/2, Chișinău – MD-2028. 

Telefoane de contact: 069099980 și 079613999.

Program de lucru: luni-vineri, 9:00 – 18:00.