Degresoare. Separator de grăsime

Degresorul sau separatorul de grăsimi pentru canalizare este un echipament special conceput pentru a separa substanțele grase (de origine animală și vegetală) și a le elimina din apele uzate.

Degresoarele sunt proiectate pentru curățarea prealabilă a apelor uzate de grăsimi de la cantine, restaurante, baruri, hotele, întreprinderi alimentare (producție de carne, pește, cârnați, alimente prăjite..), întreprinderi pentru producerea de uleiuri, produse lactate, întreprinderi pentru producția de clei, săpunuri și stearină etc.

Separatoarele de grăsimi protejează conductele de canalizare de înfundare, minimizează răspândirea mirosurilor neplăcute și nu permite grăsimii să intre în canalizare. Consumatorul nu va mai trebui să cheltuie bani pentru produse chimice, curățarea sistemului de canalizare, și să facă pauză în procesul de producție din cauza înfundării conductelor de scurgere.

Separatoarele de grăsime din inox sunt extrem de eficiente, au un rezervor încăpător, cu plăci de separare, care încetinesc scurgerile de apă uzată. În procesul de deplasare dintr-un compartiment în alt compartiment în interiorul separatorului, apa pierde fracțiuni mari de resturi insolubile care cad în jos într-o tavă specială pentru colectarea acesteia și este eliberată de uleiuri / grăsimi care plutesc în sus.

Toate modelele de separatoare sunt fabricate din inox calitativ, ceea ce face ca aceste degresoare să fie un exemplu de fiabilitate. Acestea se caracterizează printr-un nivel ridicat de rezistență la orice factor negativ: deteriorări mecanice, coroziune, reactivi chimici, temperaturi extreme, radiații UV.

Principalii utilizatori de degresoare:

  • bucătăriile unităților de alimentație publică (cantine, restaurante, baruri, hoteluri etc.);
  • întreprinderi de producție alimentară – cu grătar și produse prăjite;
  • producția de carne, pește, cârnați;
  • întreprinderi producătoare de cle și săpun ;
  • întreprinderi pentru producția de uleiuri, brânzeturi, fabrici de lactate, etc.

Degresorul este instalat în primul rând, înainte ca apa uzată să intre în canalizare. La acesta se pot conecta mai multe țevi de scurgere. Mărimea este selectată în funcție de natura producției și de volumele acesteia. Degresorul pentru sistemul de canalizare este echipat cu un indicator de umplere, care va notifica necesitatea curățării cu un semnal sonor.

Întreținere: îndepărtarea sedimentului de grăsime o dată în 6 luni, sau mai des, la semnalul senzorului de nivel al uleiului, prin conducta de ramificație.

Echipament de bază: o scară pentru deservire, un capac, un dispozitiv de semnalizare cu senzor pentru nivelul de grăsime.

Principiul de funcționare a separatoarelor de grăsime:

Degresorul este un recipient împărțit în două compartimente:

• apele uzate grase intră în primul compartiment, unde sunt răcite și decantate, însoțit de așezarea particulelor solide în partea dejos și mărirea primară a picăturilor de grăsime;

• apoi scurgerile intră în al doilea compartiment, unde picăturile de grăsime se lipesc împreună și plutesc la suprafață formând strat gras. Grosimea stratului de grăsime este monitorizată de un senzor pentru nivelul de grăsime (opțional). Când se atinge grosimea critică a stratului de grăsime, senzorul semnalizează necesitatea curățării degresorului. Apele reziduale limpezite din rezervorul de grăsime sunt evacuate în rețeaua de canalizare.

Designul modest va permite degresorului să fie un element compact în orice unitate de alimentație publică și producție.

Printre numeroasele avantaje inerente degresoarelor, se remarcă principalele lor avantaje:

  • calitatea excelentă a epurării apelor uzate;
  • randament ridicat;
  • etanșeitate absolută.

Achiziționarea unei astfel de unități fiabile și durabile garantează funcționarea stabilă a companiei dumneavoastră. Aceasta înseamnă că afacerea dvs. va avea succes în continuare.

Accesați link-ul pentru o varietate de degresoare propuse de Evotek: https://evotek.md/ro/category/mobila-din-inox/hote-din-inox/degresoare/

Vă așteptăm în magazinul nostru la adresa: mun. Chișinău, st. Academiei 11/2, Chișinău – MD-2028

Numerele noastre de contact: 069099980 sau 079613999.

Program de lucru: Luni – Vineri, 9:00 – 18:00