Cuțite forjate profesionale. Cuțitele bucătarului șef

Cuțitele forjate profesionale pentru bucătar, garantat sunt cele mai bune cuțite ce ajută bucătarul șef să creeze capodopere culinare. Un cuțit de calitate face minuni!

Principalele caracteristici ale oțelului forjat:

Oțelul forjat are mai multe caracteristici cheie care vor îmbunătăți semnificativ performanța lamei:

  • Ciocanul creează o structură stratificată a lamei. Într-o astfel de lamă există 3-4 straturi, cu duritate și elasticitate diferite. Mijlocul este mai moale și mai flexibil, următorul strat este mai puțin flexibil, iar stratul superior este cel mai durabil, cu cea mai mare duritate.
  • Când este lovit cu ciocanul se face o condensare a celulei de cristal precum și întărirea termică a oțelului, care are în cele din urmă un efect pozitiv asupra capacității de tăiere a cuțitului.
  • Chiar dacă piesa de prelucrat a fost realizată din oțel obișnuit, forjarea face cuțitul rezistent la coroziune. Multe modele scumpe de cuțite de bucătărie nu conțin aliaje din oțel inoxidabil, dar datorită forjării, nu ruginesc în timpul funcționării.
  • Straturile sunt aplicate uniform, iar la ascuțire și îndreptare, structura lamei nu este deranjată și se păstrează zeci de ani.

Cuțitele forjate. Ajutorul bucătarului

Cuțitul forjat, datorită tehnologiei de producție, își păstrează ascuțirea mult mai mult decât analogele făcute prin laminare. De regulă, cuțitele forjate sunt clasificate ca modele profesionale, a căror sarcină și cerere sunt mult mai mari. Conceptul de produs profesional în acest caz înseamnă că producătorul a atins apogeul tehnologiilor sale, investește cele mai noi dezvoltări pentru a atinge cele mai bune caracteristici.

Evident, costul unui astfel de cuțit nu poate fi mic. Prețul ridicat este un fel de rambursare pentru tehnologii unice, ergonomie, tăiere impecabilă și capacitatea de a se menține ascuțit mult mai mult timp.

Cum se determină dacă un cuțit este cu adevărat forjat?

Una dintre cele mai ușor disponibile modalități de definire a forjării este atunci când lama alunecă brusc de pe marginea unei suprafețe dure. Cu o astfel de alunecare, lama ar trebui să facă un ușor sunet. Metode mai precise de determinare pot fi efectuate numai în condiții de laborator. Prin urmare, pentru a nu cumpăra o contrafacere ieftină sub forma unui „cuțit forjat scump”, cumpărați doar de la un reprezentant official.

Cum se îngrijește un cuțit forjat?

Un cuțit forjat poate fi fragil și sensibil la impact. Nu se recomandă să tocați cu el oasele și alimentele congelate, de asemenea, încercați să nu le scăpați, căderea pe o suprafață dură poate deforma marginea tăietoare sau lama. Nu lăsați cuțitul într-o chiuvetă cu alte ustensile mult timp după utilizare. După ce ați lucrat cu alimente cu aciditate ridicată (roșii, lămâie etc.), clătiți imediat cuțitul cu apă curată de la robinet. Pentru curățarea murdăriei persistente este potrivit un detergent sau săpun moale, ștergeți-l cu o cârpă moale după spălare. Utilizarea necorespunzătoare a cuțitului elimină automat garanția de la vânzător și producător.

Ascuțirea unei astfel de lame este destul de dificilă; pentru ascuțirea corectă, va trebui să folosiți ascuțitoare profesionale. În caz contrar, există o mare probabilitate de a strica serios geometria lamei.

Pe site-ul nostru puteți găsi pietre de ascuțit pentru cuțite forjate profesionale, cu care puteți ascuți rapid și ușor o lamă mai puțin tăioasă sau deteriorată.

Compania Evotek.md vă oferă cuțite, foarfece, musate, pietre de ascuțit și multe altele pentru întreprinderea dvs.

Vizitați site-ul nostru www.evotek.md  pentru o varietate de echipamente și accesorii.

Ne aflăm pe str. Academiei 11/2, or. Chișinău
Telefoane de contact: 069099980 | 079613999