Cuptoare cu abur pentru alimentația publică – mecanice și programabile.

Cuptoarele cu abur sunt echipamente termice unice care vă permit să faceți față majorității sarcinilor pentru prepararea diferitelor feluri de bucate.

Cu ajutorul cuptorului puteți să coaceți plăcinte, șă înăbușiți carne, să coaceți legume și multe altele – acest dispozitiv poate face aproape orice.

Înlocuiește eficient mai multe unități din bucătărie simultan, economisind astfel spațiul în bucătărie și energiea electrică.

Acest tip de echipament este foarte solicitat în unitățile de alimentație publică. Cuptoarele cu abur sunt cel mai simplu mod de a face mâncarea bună să aibă un gust și mai bun.

Tipuri de cuptoare cu abur:

 • Pe gaz și electrice. Cuptoarele electrice sunt mai populare, de regulă, sunt conectate la o rețea cu o tensiune de 380 V, însă există modele cu conectare la rețeaua 220 V.
 • Umidificare de tip injector sau Boiler. Injectarea directă a apei în poziția inferioară permite generarea optimă aburului. Boiler se potrivește pentru gătitul delicat cu abur la temperatură scăzută și încălzirea alimentelor prin regenerare.
 • Numărul de nivele de la 4 la 20, fiind ușor adaptabile pentru orice bucătărie profesională.
 • Panoul de control: cu programare, mecanic sau electromecanic.

Cuptoare cu abur cu programare și un panou de control tactil:

Aceste tipuri de cuptoare sunt foarte comod de folosit, înlocuind într-o bucătărie profesională o serie de utilaje, contribuind în acelați timp la menținerea standartelor de calitate a bucatelor servite prin setarea parametrilor de programare după meniul Restaurantului.

 • Vă permite să creați și să salvați ușor un număr mare de rețete.
 • Permite preparare ideală a bucatelor folosind faze de gătit care se setează foarte simplu.
 • Funcția Preîncălzire;
 • Vă permite să setați programul de coacere pentru fiecare nivel;
 • Echipat cu ventilatoare de tip revers sau de tip static;
 • Sistem automat de spălare. etc.

Cuptorul cu abur EXPLORA PROMETEO (Modelul-PF1710) cu 10 nivele,

cu panou de control tactil, este perfect pentru unitățile de alimentație publică și în atelierele de producție, a căror activitate este asociată cu producția de produse gastronomice.

Cuptorul are dimensiunile exterioare de 780x850x1180 mm și este compatibil cu tave EN 600×400 / GN 1/1.

https://evotek.md/ro/produse/echipamente-termice/cuptoare-cu-abur/cuptor-cu-abur-pf1710/

Cuptor cu abur cu panou de control mecanic:

Un cuptor cu abur de tip mecanic este un utilaj simplu și foarte util în orice bucătărie profesională. Aceste cuptoare vă permit să gătiți bucate la abur, cu ajustarea temperaturii, vitezei motoarelor, intensitatea aburului și setarea timerului. Se va isprăvi perfect într-o bucătărie cu un meniu relativ simplu.

Deosebim următoarele caracteristici:

 • Sunt intuitive și ușor de utilizat;
 • Dacă este să comparăm, ve-ti achita pe un cuptor mecanic un preț mai mic decât pe un cuptor cu programare, însă acest cuptor nu vă oferă posibilitatea salvării programelor de gătit și este pentru bucătării mai puțin pretențioase;
 • Nu necesită pregătire specială a personalului. însă registrul cu rețete de coacere va trebui să fie mereu la îndemâna personalului care va opera cu acest cuptor.

Cuptorul cu abur cu 4 nivele și panou de control mecanic, (Modelul-PF7404) cu 4 nivele

este conceput pentru prepararea unei game largi de bucate și copturi în unitățile de alimentație publică. Dispozitivul permite pregătirea a mai multor preparate simultan, fără a le amesteca mirosurile și gusturile. Acest cuptor are dimensiuni exterioare de 760x720x570 mm, compatibilitate cu tave EN 600×400 / GN 1/1, și are funcția de Reverse Air flow.

https://evotek.md/ro/produse/echipamente-termice/cuptoare-cu-abur/cuptor-cu-abur-cu-panou-de-control-mecanic-4-pf7404/

Aici veți găsi cuptoare cu abur pentru bucătăriile profesionale, alegeți cuptorul care se va potrivi perfect afacerii Dvs.: https://evotek.md/ro/category/echipamente-termice/cuptoare-cu-abur/

Principiul de lucru. Cuptorul cu abur funcționează în trei moduri principale:

Aceast utilaj vă permite să înlocuiți în bucătăria Dvs mai multe utilaje care nu vor mai fi necesare, deoarece acest cuptor combină funcțiile unui cuptor, grill și aparat de gătit cu abur, iar  bucatele se prepară mult mai rapid, nu își pierd din vitamine și din greutate.

 • Tratament termic cu abur- Este o modalitate excelentă de a pregăti bucate sănătoase. Când apa este încălzită la 100 °C, se formează abur care acționează asupra bucatelor, între timp în bucate, rămâne umiditatea necesară.
 • Convecție- Cuptorul cu convecție folosește un ventilator pentru a distribui curenții de aer fierbinti în jurul bucatelor, astfel încât alimentele să se încălzească uniform și să atingă rapid starea dorită.
 • O combinație a ambelor- combină convecția și aburul, prin urmare, alimentele sunt suculente, aromate, iar ingredientele își păstrează greutatea originală în timpul procesului de gătit. În comparație cu metodele vechi de preparare, pierderea de proteine este mai mică, prin urmare, bucatele sunt mai sățioase și mai sănătoase.

Cu ajutorul unui cuptor cu abur, se prepară un număr mare de bucate într-un timp scurt, ceea ce este important pentru unitățile de alimentație publică, hotele, restaurant, fast-food și alte industrii de alimentație care necesită multă mâncare în același timp.

Cuptoarele cu abur au avantaje incontestabile:

 • prepară mâncarea cu 10-15% mai repede;
 • preparatele din carne ies uimitor de suculente, fragede și atrăgătoare;
 • grăsimile și sucurile nu sunt evaporate în timpul procesului de gătit, astfel se păstrează greutatea inițială a produsului;
 • vă permite să pregătiți rapid o mulțime de alimente sănătoase, ceea ce este deosebit de important pentru servirea la evenimentele publice;
 • diferite tipuri de produse, crupe, pește, legume, carne-  se prepară simultan, fiecare păstrându-și aroma unică;
 • oferă bucătarului posibilitatea de a utiliza rețetele pre-programate sau de a seta ora după cum dorește;
 • Ergonomic, ocupă puțin spațiu;
 • Econom, vă permite să reduceți costul electricității, gazului, să măriți veniturile datorită vitezei de gătit.

Costul cuptorului cu abur depinde de o serie de caracteristici tehnice, de numărul de nivele, de producător și chiar de țara de import.

evotek.md/ro/category/echipamente-termice/cuptoare-cu-abur/(se deschide într-o filă nouă)

Evotek.md vă propune cele mai bune prețuri în Moldova pentru cuptoarele cu abur profesionale! Vizitați catalogul nostru online, aici avem o gamă excelentă de echipamente pentru restaurante, patiserii, cafenele, baruri, cantine, fast-fooduri, stații PECO, catering și alte unități de alimentație publică.